Poštovani autori,

Sa zadovoljstvom vas obavještavam da smo, nakon 12 godina i objavljenih 19 brojeva naučnog časopisa „Anali poslovne ekonomije“ u izdanju PIM univerziteta, odlučili da promijenimo naslov i koncepciju našeg časopisa s ciljem unapređenja kvaliteta časopisa, ali i da omogućimo objavljivanje radova, kolegama iz ostalih naučnih oblasti, koje obuhvata PIM univerzitet.

Časopis će izlaziti polugodišnje (maj i novembar), pod naslovom „STED JOURNAL“ – Journal of Social and Technological Development/Časopis o društvenom i tehnološkom razvoju. Novi časopis zadržava sve reference prethodnog, postojeću kategoriju, odnosno kategoriju časopisa nacionalnog značaja, prema kategorizaciji Ministarsta za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i registraciju u EBSCO citatnoj bazi podataka.

U časopisu će biti objavljivani radovi naučnog i stručnog karaktera, na službenim jezicima BiH i na engleskom jeziku, iz više različitih naučnih oblasti, koje svojim radom i istraživanjem pokriva PIM univerzitet: ekonomije, menadžmenta, prava, informacionih tehnologija i računarstva, industrijskog inženjerstva, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, zelene energije, materijala, hemijskog inženjerstva i tehnologija, grafičkih tehnologija, psihologije, adragogije i pedagogije.

Formiran je i novi uređivački odbor koji obuhvata istaknute naučne radnike iz svojih oblasti. Uređivački odbor će intenzivno raditi na unapređenju kvaliteta novog časopisa, kako bismo u sljedećem ciklusu kategorizacije dostigli nivo časopisa vodećeg nacionalnog značaja. U skladu s tim ciljem donijeli smo odluku da uvedemo simboličnu naknadu za objavljivanje rada, u iznosu od 50 KM.

Prvi broj naučnog časopisa “STED Journal” izlazi u maju 2019. godine, te vas pozivam da svoje radove, napisane isključivo prema uputstvu Uputstvo-za-pisanje-radova (srpski jezik, engleski jezik) pošaljete na mailove: stedjournal@gmail.com najkasnije do 15.04.2019. godine. Radovi koji ne budu napisani u skladu sa uputstvom za pripremu neće biti prihvaćeni za objavljivanje. Svi radovi će biti predmet dvije nezavisne, anonimne recenzije.

S poštovanjem,

Dr Dejan Kojić, glavni i odgovorni urednik